Kevätvehnät

Quarna

Huippulaatuinen kevätvehnä
Quarna on satoisa lajike, mutta sen edut tulevat parhaiten esille laatupuolella. Jyväkoko on suuri ja hehtolitran paino sekä valkuaispitoisuus korkeat. Leivontalaadultaan Quarna on erittäin hyvä.

Anniina

Aikainen, lujakortinen korkean valkuaisen lajike
(Boreal Kasvinjalostus Oy)
Anniinassa yhdistyvät aikaisuus ja hyvä sadontuottokyky. Kasvuajaltaan vain 99 päivää oleva lajike on lajikelistan aikaisin. Hehtolitrapaino on korkea, ja valkuaispitoisuus selvästi korkeampi kuin millään muulla lajikkeella. Leivontalaatu on hyvä, ja sakolukuominaisuudet lajikkeiston keskitasoa.  Anniinan korsi on lyhyehkö ja luja. Lentonoen, keltaruosteen ja härmänkestävyys on hyvä, ja septoriankestävyys keskitasoa.  Anniinaa suositellaan viljelyvyöhykkeille I - III

Amaretto

Satokilpailun voittaja 2003!
(Schweiger-Weizen-Geschellschaft. / Plantanova Oy)
Amaretto on myöhäinen, suurijyväinen ja lajikelistan satoisin kevätvehnälajike. Valkuaispitoisuus on hieman matalampi kuin muilla lajikkeilla, mutta leivontalaatu on kuitenkin hyvä. Sakoluku on kestävä: sakoluvun tavoite on yleisesti 220 ja vähimmäisvaatimus 180, joten Amaretto täyttää kriteerit kirkkaasti vielä muutama viikko normaalin korjuuajan jälkeenkin. Pitkän kasvuaikansa vuoksi (105 päivää) Amarettoa suositellaan viljelyyn lähinnä I-vyöhykkeelle.

Lisätietoja www.amaretto.fi

Mistral

UUTUUS
KWS Mistral tuo kaivattua uutta tuulta kevätvehnälajikkeisiin. Se on
päätyypin kevätvehnä, eli sen kasvuaika on Zebran ja Wellamon luokkaan,
mutta on päivän Demonstrantia lyhyempi. KWS Mistral on ollut 9%
Amarettoa satoisampi. Se on korrenluja ja lisäksi sen tuhannen jyvän
paino on yli 40 grammaa ja hlp on lajikkeiston korkein.